Berita Semasa Malaysia — Malaya Times

Berita semasa Malaysia terkini dan terbaru. Blog berita dan info semasa Malaysia yang terbaik terkini dan top di Malaysia.

Zuraida optimis Seri Setia milik PH

Ketua ahli Wanita PKR, Zuraida Kamaruddin optimis PH telah melakukan dan akan terus menyandang kerusi Dun Seri Setia, pada PRK 8 September ini.

Zuraida yang juga Ahli Parlimen Ampang, yakin kelebihan calon PH (PKR) Halimey Abu Bakar yang akan menjadi ahli dan pernah menjadi Anggota Majlis dan Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ), akan menjadi faktor kemenangan parti itu.

image 7rti

"Dia telah untuk menjadi (Halimey) ada kerna dia mengatakan dia mempunya pengalaman untuk perbagai dalam urusan pentadbiran kerajaan yang akan difahamkan pada dan faham dengan tugas sebagai Anggota Dewan Undangan Negeri.

"Insya-ALLAH, PH akan menang kerana rakyat masih bersemangat tinggi untuk memastikan PH terus memerintah negeri Selangor dan membawa agenda nasional," katanya ketika ditemui selepas menghadiri Persidangan Hari Wanita 2018 di Dewan Perdana Felda, di sini hari ini.

PRK Seri Setia diadakan selepas penyandangnya, Prof Dr Shaharuddin Badaruddin (PKR), meninggal dunia akibat barah usus yang dihidapinya sejak dua tahun lalu.

Allahyarham Shaharuddin memenangi kerusi Dun Seri Setia dalam Pilihan Raya Umum Ke-14 pada 9 Mei lepas, dengan majoriti 19,372 undi, menewaskan calon BN, Yusoff M Haniff; calon Pas, Mohd Ghazali Daud dan calon Bebas, S Vigneswaran.

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menetapkan PRK Dun Seri Setia dan Balakong diadakan serentak 8 September ini. - Bernama