Berita Semasa Malaysia — Malaya Times

Berita semasa Malaysia terkini dan terbaru. Blog berita dan info semasa Malaysia yang terbaik terkini dan top di Malaysia.

Amirudin pertahan, sokong Azmin

Calon Majlis Pimpinan Pusat (MPP) PKR, Amirudin Shari menyatakan saya akan memberi sokongan penuh terhadap Timbalan Presiden, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali bagi mempertahankan jawatan itu pada pemilihan parti, bulan ini.

Menteri Besar Selangor itu telah berkata,pada 2018 akan menjadi rekod lampau Mohamed Azmin sejak bermulanya reformasi membuktikan perjalanan perjuangan karier politik Menteri Hal Ehwal Ekonomi itu termasuk ketika parti hanya mempunyai satu kerusi Parlimen pada 2004.

image 14 

“Tanpa rasa apologetik,dengan merarasa agak takut, saya telah menyokong Datuk Seri Mohamed Azmin Ali.

“Mohamed Azmin bergerak ke seluruh negara mempertahankan parti di saat kita mempunyai satu kerusi pada 2004.

“Kita perlu tengok ‘track record’, jangan terpesona dengan slogan semata-mata,” katanya pada majlis Perasmian Mesyuarat Agung Tahunan Cabang (MATC) Perdana Negeri Selangor 2018, di Dewan Banquet Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ), semalam.

Menurut Amirudin lagi, di bawah kepimpinan Mohamed Azmin dan penyandang Ketua Wanita, Zuraida Kamaruddin, PKR Selangor melakar rekod kemenangan 100 peratus di samping kedudukan 51 kerusi di Dewan Negeri Selangor.

Malah katanya, pengenalan beberapa program dalam usaha membantu rakyat seperti Kasih Ibu Smart Selangor (Kiss) mem­perlihatkan kepimpinan yang efisien di bawah pentadbiran Mohamed Azmin sehingga diangkat sebagai contoh di peringkat Persekutuan.